Llocs d’interès dins el nucli urbà

Quan es visita Binissalem, fundada a l’any 1300, s’ha de tenir en compte que el nucli històric queda a certa distància de la via de comunicació més important: la carretera de Palma a Inca.
En arribar al poble, ràpidament es podrà anar descobrint un dels conjunts arquitectònics més notables de Mallorca, caracteritzat pels edificis construïts amb la coneguda pedra de Binissalem i que sempre sorprèn i admira el visitant. Aquest conjunt arquitectònic ha estat lloat per molts viatgers de segle XIX així com per escriptors locals i forans del segle XX.
A més de la importància del nucli urbà, Binissalem també destaca pel seu entorn paisatgístic, dominat per un mosaic agrícola típicament mallorquí; principalment ametlers, garrovers i vinyes. Així mateix, des de Binissalem es pot gaudir d’una meravellosa vista panoràmica de la serra Tramuntana.
Actualment, Binissalem compta amb el privilegi de tenir una excel•lent comunicació tant per carretera, molt a prop de l’autopista Palma- Alcúdia, com per tren i bus interurbà.
Ara us convidem a anar visitant els diferents llocs d’interès que podreu trobar pel nucli urbà com la plaça de l’Església i els seus voltants, la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga i el centre cultural Can Gelabert.

agenda
Llocs d’interès dins el nucli urbà
Les cases de possessió
Els casals de l'època barroca